Crema Catalana
Ingredients:
- 1 litre de llet
- 6 rovells d’ou
- 200 g de sucre
- 1 culleradeta de maizena
- Pell de llimona i canyella

Instruccions:
Escalfa la llet amb la pell de llimona i la canyella.
Bat els rovells amb el sucre i la maizena.
Afegeix la llet calenta als rovells i torna a posar la mescla a foc suau fins que espesseixi.
Aboca en recipients individuals i deixa refredar a la nevera.
Just abans de servir, carameleja el sucre per sobre amb un bufador de cuina.
Pastís de taronja i ametlla
Ingredients:
-
- 2 taronges grans (per al suc i la ratlladura)
- 150 g de farina
- 100 g d’ametlles en pols
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 100 g de mantega fosa
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Un pessic de sal
- Sucre got per decorar (opcional)

Instruccions:
Deixa refredar i, si vols, decora amb sucre glas abans de servir.
Preescalfa el forn a 180°C i unta un motlle rodó amb mantega i farina.
Renta bé les taronges, ratlla la pela d’una i exprimeix el suc de les dues.
En un bol gran, bat els ous amb el sucre fins que obtinguis una barreja espumosa.
Afegim la mantega fosa, el suc de taronja i la ratlladura. Remou bé.
Afegeix la farina, les ametlles en pols, el llevat i el pessic de sal. Barreja tot fins que estigui ben integrat.
Aboca la massa al motlle i cou durant uns 35-40 minuts. Comprova amb un escuradents si està cuit.

Galetes de mantega clàssiques
Ingredients:
- 250 g de mantega a temperatura ambient
- 200 g de sucre
- 1 ou
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 350 g de farina
- Un pessic de sal
Instruccions:
Preescalfa el forn a 180°C i cobrix una safata de forn amb paper vegetal.
En un bol gran, bat la mantega amb el sucre fins aconseguir una mescla cremosa i suau.
Afegeix l’ou i l’extracte de vainilla, després fins i tot que ben integrat.
A poc a poc, afegeix la farina i el pessic de sal. Amasseja fins aconseguir una massa homogènia.
Fes boles petites amb la massa i col·loca-les a la safata de forn. Aplana-les lleugerament amb una forquilla o el palmell de la mà.
Cou les galetes durant uns 12-15 minuts o fins que hauran de lleugerament daurades pels costats.
Deixa refredar a la safata uns minuts abans de passar-les a una reixeta per a que es refredin completament. Si vols, empolvora-les amb sucre abans de servir.
Ingredients :
-
- 200 g de xocolata negra
- 150 g de mantega
- 200 g de sucre
- 3 ous
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols

Instruccions:
Deixa refredar abans de tallar i servir.
Precalenta el forn a 180°C.
Fon la xocolata amb la mantega a foc suau.
Bat els ous amb el sucre fins que estigui espumosos.
Afegeix la xocolata fosa, la farina i el llevat.
Aboca la mescla en un motlle i cou durant uns 20-25 minuts.

Pastís de Poma
Ingredients :
- 3 pomes
- 250 g de farina
- 200 g de sucre
- 3 ous
- 100 g de mantega
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Sucre glass per decorar
Instruccions:
Precalenta el forn a 180°C.
Bat els ous amb el sucre i la mantega fosa fins que després espumós.
Afegeix la farina i el llevat, barreja bé.
Talla els pomes a trossos i afegeix-les a la mescla.
Aboca la massa en un motlle i cou durant 40-45 minuts.
Deixa refredar i decorar amb sucre glass.
Cinnamon Rolls
Ingredients:
- 500 g de farina
- 100g de mantega
- 150 ml de llet
- 7 g de llevat sec
- 100 g de sucre
- 1 culleradeta de canyella

Instruccions:
Precalenta el forn a 180°C.
Barreja la farina, el llevat i una mica de sucre.
Escalfa la llet i afegeix-hi la mantega fins que es fongui.
Afegeix la llet a la farina i amassa fins aconseguir una massa suau.
Deixa reposar la massa fins que augmenti el seu volum.
Estira la massa, cobreix amb sucre i canyella, i enrotlla-la. Talla els rotlles i cou-los durant 20-25 minuts.

Flam de Ou
Ingredients:
- 1 litre de llet
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
Instruccions:
Precalenta el forn a 180°C i caramel·litzar un motlle amb sucre.
Bat els ous amb el sucre i afegeix la llet calenta i l’essència de vainilla.
Aboca la mescla al motlle caramel·litzat.
Cou al bany Maria durant uns 45 minuts o fins que està ferm.
Deixa refredar i desmotlla abans de servir.
Ingredients:
- 200g de mantega
- 150g de sucre blanc
- 100g de sucre moreno
- 2 ous
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 300g de farina
- 1/2 culleradeta de bicarbonat i sal
- 200g de xips de xocolata

Instruccions:
- Precalenta el forn a 180°C i posa paper vegetal a la safata.
- Bateix la mantega amb els sucres fins que sigui suau. Afegeix els ous i la vainilla.
- Incorpora la farina, bicarbonat i sal. Afegix els xips de xocolata.
- Forma boles de massa i posa-les a la safata.
- Enforna 10-12 minuts fins que els marges estiguin daurats.
- Deixa refredar abans de menjar.

Pastís de Llimona
Ingredients:
- 1 base de massa brisa
- 3 ous
- 200 g de sucre
- 1 tassa de suc de llimona
- 2 cullerades de farina
Instruccions:
Precalenta el forn a 180°C i cuina la massa brisa fins que sigui lleugerament daurada.
Bat els ous amb el sucre i el suc de llimona.
Afegeix la farina i barreja bé.
Aboca la mescla sobre la base de la massa brisa i cou durant 20-25 minuts fins que s’espesseixi.
Deixa refredar abans de servir.