Dolçes

Crema Catalana

Ingredients:

  • 1 litre de llet 
  • 6 rovells d’ou
  • 200 g de sucre
  • 1 culleradeta de maizena
  • Pell de llimona i canyella

Instruccions: 

Escalfa la llet amb la pell de llimona i la canyella.

Bat els rovells amb el sucre i la maizena.

Afegeix la llet calenta als rovells i torna a posar la mescla a foc suau fins que espesseixi.

Aboca en recipients individuals i deixa refredar a la nevera.

Just abans de servir, carameleja el sucre per sobre amb un bufador de cuina.

 

Pastís de taronja i ametlla

Ingredients:

  • 2 taronges grans (per al suc i la ratlladura)
  • 150 g de farina
  • 100 g d’ametlles en pols
  • 200 g de sucre
  • 4 ous
  • 100 g de mantega fosa
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Un pessic de sal
  • Sucre got per decorar (opcional)

Instruccions:

 

Deixa refredar i, si vols, decora amb sucre glas abans de servir.

 

Preescalfa el forn a 180°C i unta un motlle rodó amb mantega i farina.

 

Renta bé les taronges, ratlla la pela d’una i exprimeix el suc de les dues.

 

En un bol gran, bat els ous amb el sucre fins que obtinguis una barreja espumosa.

 

Afegim la mantega fosa, el suc de taronja i la ratlladura. Remou bé.

 

Afegeix la farina, les ametlles en pols, el llevat i el pessic de sal. Barreja tot fins que estigui ben integrat.

Aboca la massa al motlle i cou durant uns 35-40 minuts. Comprova amb un escuradents si està cuit.

Galetes de mantega clàssiques

Ingredients:

  • 250 g de mantega a temperatura ambient
  • 200 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 350 g de farina
  • Un pessic de sal

Instruccions:

Preescalfa el forn a 180°C i cobrix una safata de forn amb paper vegetal.

En un bol gran, bat la mantega amb el sucre fins aconseguir una mescla cremosa i suau.

Afegeix l’ou i l’extracte de vainilla, després fins i tot que ben integrat.

A poc a poc, afegeix la farina i el pessic de sal. Amasseja fins aconseguir una massa homogènia.

Fes boles petites amb la massa i col·loca-les a la safata de forn. Aplana-les lleugerament amb una forquilla o el palmell de la mà.

Cou les galetes durant uns 12-15 minuts o fins que hauran de lleugerament daurades pels costats.

Deixa refredar a la safata uns minuts abans de passar-les a una reixeta per a que es refredin completament. Si vols, empolvora-les amb sucre abans de servir.

Brownie de Xocolata

Ingredients :

  • 200 g de xocolata negra
  • 150 g de mantega
  • 200 g de sucre
  • 3 ous
  • 100 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols

Instruccions:

Deixa refredar abans de tallar i servir.

Precalenta el forn a 180°C.

Fon la xocolata amb la mantega a foc suau.

Bat els ous amb el sucre fins que estigui espumosos.

Afegeix la xocolata fosa, la farina i el llevat.

Aboca la mescla en un motlle i cou durant uns 20-25 minuts.

Pastís de Poma

Ingredients :

  • 3 pomes
  • 250 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 3 ous
  • 100 g de mantega
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Sucre glass per decorar

Instruccions:

Precalenta el forn a 180°C.

Bat els ous amb el sucre i la mantega fosa fins que després espumós.

Afegeix la farina i el llevat, barreja bé.

Talla els pomes a trossos i afegeix-les a la mescla.

Aboca la massa en un motlle i cou durant 40-45 minuts.

Deixa refredar i decorar amb sucre glass.

Cinnamon Rolls

Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 100g de mantega
  • 150 ml de llet
  • 7 g de llevat sec
  • 100 g de sucre
  • 1 culleradeta de canyella

Instruccions:

Precalenta el forn a 180°C.

Barreja la farina, el llevat i una mica de sucre.

Escalfa la llet i afegeix-hi la mantega fins que es fongui.

Afegeix la llet a la farina i amassa fins aconseguir una massa suau.

Deixa reposar la massa fins que augmenti el seu volum.

Estira la massa, cobreix amb sucre i canyella, i enrotlla-la. Talla els rotlles i cou-los durant 20-25 minuts.

Flam de Ou

Ingredients:

  • 1 litre de llet
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Instruccions:

Precalenta el forn a 180°C i caramel·litzar un motlle amb sucre.

Bat els ous amb el sucre i afegeix la llet calenta i l’essència de vainilla.

Aboca la mescla al motlle caramel·litzat.

Cou al bany Maria durant uns 45 minuts o fins que està ferm.

Deixa refredar i desmotlla abans de servir. 

Ingredients:

  • 200g de mantega
  • 150g de sucre blanc
  • 100g de sucre moreno
  • 2 ous
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 300g de farina
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat i sal
  • 200g de xips de xocolata

Instruccions:

  1. Precalenta el forn a 180°C i posa paper vegetal a la safata.
  2. Bateix la mantega amb els sucres fins que sigui suau. Afegeix els ous i la vainilla.
  3. Incorpora la farina, bicarbonat i sal. Afegix els xips de xocolata.
  4. Forma boles de massa i posa-les a la safata.
  5. Enforna 10-12 minuts fins que els marges estiguin daurats.
  6. Deixa refredar abans de menjar.

Pastís de Llimona

Ingredients:

  • 1 base de massa brisa
  • 3 ous
  • 200 g de sucre
  • 1 tassa de suc de llimona
  • 2 cullerades de farina

 

Instruccions:

Precalenta el forn a 180°C i cuina la massa brisa fins que sigui lleugerament daurada.

Bat els ous amb el sucre i el suc de llimona.

Afegeix la farina i barreja bé.

Aboca la mescla sobre la base de la massa brisa i cou durant 20-25 minuts fins que s’espesseixi.

Deixa refredar abans de servir.