Galetes de Farina d’Ametlles
Ingredients:
200g de farina d’ametlles
2 clares d’ou
50 g de sucre
1 culleradeta d’extracte de vainilla

Instruccions:
Preescalfa el forn a 180ºC.
Bat les clares d’ou a punt de neu amb el sucre fins que després són fermes.
Incorpora la farina d’ametlles i l’extracte de vainilla amb cura, per no baixar les clares.
Forma petites boles amb la massa i col·loca-les en una safata de forn folrada amb paper vegetal.
Cou-les al forn durant 15-20 minuts o fins que siguin lleugerament daurades.
Deixa refredar abans de servir.

Brous de Pollastre amb Verdures
Ingredients:
-
1 pollastre sencer
-
1 pastanaga
-
2 apis
-
1 ceba
-
2 grans d’all
-
Fulles de llorer
-
Sal i pebre
Instruccions:
En una olla gran, col·loca el pollastre, la pastanaga, l’api, la ceba, l’all i les fulles de llorer.
Afegeix aigua fins a cobrir tots els ingredients.
Porta-ho a ebullició i, després, baixa el foc i deixa-ho coure durant una hora fins que el pollastre està sent.
Col·loca el pollastre en un plat i separa la carn dels ossos.
Torna a posar la carn al brou, afegeix sal i pebre al gust i serveix calenta.
Amanida de Quinoa i Verdures
Ingredients:
1 tassa de quinoa
2 tomàquets
1 cogombre
1 pebrot vermell
Fulles d’enciam
1 alvocat
Oli d’oliva
Sal i pebre
Sucre (opcional)

Instruccions:
Cuina la quinoa segons les instruccions del paquet.
Pica les verdures (tomàquet, cogombre, pebrot, alvocat).
En un bol gran, combina la quinoa cuita amb les verdures picades i les fulles d’enciam.
Afegeix oli d’oliva, sal i pebre al gust. Si vols, una mica de sucre per un toc dolç.
Serveix fresqueta com a plat únic o com a acompanyament.

Panets de Patata
Ingredients:
- 2 patates mitjanes
- 150 g de farina sense gluten
- 1 ou
- 1 culleradeta de llevat sense gluten
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- Sal i pebre
Instruccions:
Posa les patates a bullir fins que troban tendres.
Posa les patates cuites en un bol i aixafa-les fins fer un puré.
Afegeix l’ou, la farina sense gluten, el llevat, l’oli d’oliva, la sal i el pebre.
Forma petites boles amb la massa i posa-les sobre una safata de forn.
Cou a 180ºC durant uns 20 minuts fins que els panets estiguin daurats.
Serveix calent com a aperitiu o acompanyament.
Truita de Patates (Sense Gluten)
Ingredients:
-
4 patates mitjanes
-
1 ceba mitjana
-
6 ous
-
Oli d’oliva
-
Sal i pebre

Instruccions:
Pela i talla les patates a rodanxes fines i la ceba a trossos petits.
Frega les patates i la ceba en una paella gran amb oli d’oliva fins que hi ha toves (uns 15-20 minuts).
Bat els ous amb sal i pebre.
Afegeix les patates i la ceba escorregudes d’oli als ous batuts i barreja bé.
Torna a posar la barreja a la paella amb una mica més d’oli i cuina a foc baix, girant la truita quan sigui necessari fins que es daurada i cuinada al teu gust.

Pasta de Blat de Blat (Sense Gluten) amb Salsa de Tomàquet
Ingredients:
300 g de pasta sense gluten
2 tomàquets madurs
1 ceba petita
1 grau de tot
Oli d’oliva
Fulles d’alfàbrega fresca
Sal i pebre
Instruccions:
Cuina la pasta sense gluten seguint les instruccions del paquet.
Mentrestant, pica la ceba i l’all i daura’ls en una paella amb oli d’oliva.
Pica els tomàquets i afegeix-los a la paella. Deixar cuinar uns 10 minuts fins que el tomàquet es desfet i la salsa espessida.
Afegir sal, pebre i fulles d’alfàbrega fresca.
Escorre la pasta i afegeix-la a la salsa de tomàquet. Barreja bé i serveix calent.
Creps de Farina d’Arròs (Sense Gluten)
Ingredients:
1 tassa de farina d’arròs
1 ou
1 tassa de llet (o llet vegetal)
1 culleradeta d’oli d’oliva
1 pessic de sal

Instruccions:
En un bol, barreja la farina d’arròs, l’ou, la llet, l’oli i un pessic de sal.
Bat la mescla fins aconseguir una pasta homogènia.
Escalfa una paella antiadherent amb un poc d’oli.
Aboca una petita quantitat de la massa a la paella i cou la crep durant 1-2 minuts per cada costat fins que està daurada.
Repeteix el procés fins que acabes la massa. Serveix amb mel, fruites o qualsevol farciment que t’agradi.

Sopa de Llenties i Verduretes
Ingredients:
1 tassa de llenties
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
2 tomàquets
1 grau de tot
1 culleradeta de comí en pols
1 fulla de llorer
Sal i pebre
Oli d’oliva
Instruccions:
Rentar les llenties i posar-les en una olla amb aigua, deixant-les bullir uns 10 minuts.
Mentrestant, talla la ceba, el porro, la pastanaga i els tomàquets.
En una paella gran, posa un raig d’oli d’oliva i salta les verdures fins que estic toves.
Afegir les verdures saltejades a les llenties i afegir el comí, la fulla de llorer, sal i pebre al gust.
Deixa cuinar tot a foc lent durant uns 30 minuts, fins que les llenties estiguin ben fetes i el sabor s’hagi mesclat bé.
Serveix calenta, ideal per als dies freds!
Bunyols de Peix (Sense Gluten)
Ingredients:
300g de peix blanc (com merluça)
1 ou
2 cullerades de farina de cigrons
Julievert picat
Sal i pebre
Oli per fregir

Instruccions:
Bullir el peix fins que trobarà ben cuidat, després desfer-lo amb una forquilla.
Afegir l’ou, la farina de cigrons, el julivert, la sal i el pebre.
Forma petites boles amb la mescla i posa-les en una paella amb oli calent.
Fregir els bolinets fins que trobaran daurats i cruixents.
Escorre’ls sobre paper de cuina i serveix-los calents amb salsa de iogurt o una amanida.

Pizza Sense Gluten
Ingredients per a la base:
200 g de farina sense gluten
1 culleradeta de llevat sense gluten
1/2 tassa d’aigua tèbia
1 cullerada d’oli d’oliva
1/2 culleradeta de sal
Ingredients per a la cobertura:
Salsa de tomàquet
Formatge ratllat (opcional)
Ingredients al teu gust (pebrot, xampinyons, olives, etc.)
Instruccions:
Preescalfa el forn a 220ºC.
Barreja la farina sense gluten, el llevat, l’aigua tèbia, l’oli d’oliva i la sal. Amasseu fins obtenir una massa suau.
Estira la massa sobre una superfície enfarinada amb farina sense gluten fins aconseguir la forma desitjada.
Col·loca la massa sobre una safata de forn.
Estén la salsa de tomàquet sobre la base, afegeix formatge i altres ingredients al gust.
Cou al forn durant 12-15 minuts fins que la pizza és daurada i el format fos.