Croquetes de Bacallà
Ingredients:
- 200 g de bacallà dessalat
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- 1 tassa de llet
- Farina
- 1 ou
- Pa ratllat

Bull les patates i fes-ne un puré.
Desfés el bacallà i afegeix-lo al puré de patates.
Sofregir la ceba picada en una mica d’oli i afegir-la a la barreja de patates i bacallà.
Afegir la llet i una mica de farina per espessir.
Forma les croquetes, passa-les per o batut i pa ratllat
Fregeix-les fins que siguin daurades.

Empanada de Tonyina
Ingredients:
- 1 làmina de massa de full
- 2 llaunes de tonyina
- 1 ou dur
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- Oli d’oliva, sal i pebre
Instruccions:
Precalenta el forn a 180°C.
Sofregir la ceba i el pebrot tallats a trossets en una mica d’oli.
Afegir la tonyina escorreguda i l’ou dur tallat a trossets.
Estira la massa i omple amb la mescla de tonyina. Tanca l’empanada i pinta-la amb ou batut.
Cou al forn durant uns 25 minuts fins que estigui daurada.
Fideus a la Cassola
Ingredients:
- 300 g de fideus
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 albergínies petites
- Oli d’oliva, sal i pebre

Instruccions:
Sofregir la ceba i el pebrot tallats a trossets en una cassola amb oli d’oliva.
Afegir les albergínies tallades i els tomàquets ratllats.
Afegeix els fideus i remena bé. Després, afegeix aigua o brou i cuina fins que els fideus estiguin al punt.
Serveix calent.

Pollastre al Curry
Ingredients:
4 trossos de pollastre (musclos o pits)
1 ceba
2 dents d’all
1 cullerada de pasta de curry
200 ml de llet de coco
Oli d’oliva, sal i pebre
Instruccions:
Sofregir la ceba i l’all picats en una paella amb oli d’oliva.
Afegeix el pollastre i cuina fins que estigui daurat.
Incorpora la pasta de curry i cuina un parell de minuts.
Afegir la llet de coco, salpebra i deixa coure a foc lent durant 20 minuts.
Serveix amb arròs basmati o arròs integral.
Peix al Vapor amb Llimona
Ingredients:
- 4 filets de peix blanc (llobarro, lluç, etc.)
- 1 llimona
- Oli d’oliva
- Herbes aromàtiques (julivert, romaní, etc.)
- Sal i pebre

Instruccions:
Col·loca els filets de peix en una cistella per a vapor.
Exprimeix la llimona sobre el peix i afegeix les herbes aromàtiques.
Cuina al vapor durant uns 12-15 minuts fins que el peix estigui cuit.
Serveix amb un raig d’oli d’oliva i salpebra al gust.

Crema de Carbassa
Ingredients:
- 1 carbassa petita
- 1 patata
- 1 ceba
- 1 litre de caldo de verdures
- Oli d’oliva, sal, pebre
Instruccions:
Pela i talla la carbassa, la patata i la ceba a trossos.
Sofregir la ceba en una olla amb oli d’oliva fins que estigui transparent.
Afegeix la carbassa i la patata i cobreix amb caldo de verdures.
Cuina durant uns 20 minuts fins que les verdures estiguin tendres.
Tritura fins aconseguir una crema suau, afegeix sal i pebre al gust.
Fajitas de Pollastre
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 4 truites de blat de moro
- 1 cullerada de comí
- Salses (salsa de iogurt, salsa de guacamole)

Instruccions:
Tallar el pollastre en tires i saltejar-ho amb una mica d’oli d’oliva, comí, sal i pebre fins que després daurat.
Tallar la ceba i el pebrot a tires i sofregir-ho a la mateixa paella.
Escalfar les truites de blat de moro en una paella.
Omple les truites amb el pollastre i les verdures, i afegeix salsa al gust.

Fideuà de Marisc
Ingredients:
- 200 g de fideus per fideuà
- 300 g de marisc (gambes, musclos, calamar)
- 1 ceba
- 2 tomaquets madurs
- 1 litre de caldo de peix
- Oli d’oliva, sal i pebre
Instruccions:
Sofregir la ceba i el tomàquet ratllat en una paella gran amb oli d’oliva.
Afegir els fideus i sofregir-los durant 2 minuts.
Afegeix el marisc i el caldo de peix calent.
Cuina a foc mitjà fins que els fideus estiguin fets i el líquid s’hagi evaporat.
Quiche de verdures i formatge
Ingredients:
- 1 massa brisa (preparada o casolana)
- 1 tassa de crema de llet (o nata líquida)
- 3 ous
- 1 tassa de formatge ratllat (pot ser cheddar, gruyère o el que més t’agradi)
- 1 ceba petita, picada finament
- 1 carbassó, tallat a rodanxes fines
- 1 tomàquet, tallat a daus
- 1/2 tassa de pebrot vermell, tallat a daus
- Oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
- Herbes aromàtiques (per exemple, orenga, farigola o alfàbrega)

Instruccions:
Preescalfa el forn a 180°C.
En una paella gran, afegeix un raig d’oli d’oliva i sofregiu la ceba a foc mitjà fins que es torni transparent.
Afegeix el carbassó i el pebrot vermell a la paella i cuina durant uns 5-7 minuts fins que les verdures estiguin tendres. Afegeix el tomàquet i cuina uns 2 minuts més.
Retira les verdures del foc i deixa-les refredar una mica.
En un bol gran, bat els ous amb la crema de llet, afegeix el formatge ratllat i les herbes aromàtiques. Salpebra al gust.
Col·loca la massa brisa en un motlle per a quiche o tartaleta i prem suaument per adaptar-la a la forma del motlle.
Afegeix les verdures refredades a la barreja d’ous i crema i barreja bé.
Vessa aquesta mescla a la massa brisa i nivela la superfície.
Enforna durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície sigui daurada i el centre estigui ferm.

Tartaletes de bolets i formatge
Ingredients
- 1 paquet de massa de pasta brisa (o casolana)
250 g de bolets variats (xampinyons, ceps, etc.), nets i tallats
1 ceba petita, tallada finament
100 g de formatge crema (tipo Philadelphia)
50 g de formatge parmesà ratllat
2 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre al gust
1 culleradeta de farigola fresca (opcional)
1 ou (per pintar la massa)
Instruccions:
En una paella gran amb oli d’oliva, sofregiu la ceba fins que estigui daurada. Afegeix els bolets i cuina fins que perdin l’aigua i quedin daurats, uns 5-7 minuts.
Estira la massa brisa i talla cercles per col·locar-los en motlles petits per a tartaletes. Punxa la base amb una forquilla perquè no s’infli al forn.
Col·loca una cullerada de formatge crema a cada base de tartaleta, després afegeix una mica de la mescla de bolets i finalitza amb una mica de formatge parmesà ratllat.
Bate l’ou i pinta les vores de la massa per donar-li un toc daurat.
Enforna durant uns 15-20 minuts o fins que la massa estigui daurada i el formatge fos.
Deixa refredar una mica abans de servir-les. Es poden menjar tant calentes com fredes.