Salades

Croquetes de Bacallà

Ingredients:

  • 200 g de bacallà dessalat
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1 tassa de llet
  • Farina
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  1. Bull les patates i fes-ne un puré.

  2. Desfés el bacallà i afegeix-lo al puré de patates.

  3. Sofregir la ceba picada en una mica d’oli i afegir-la a la barreja de patates i bacallà.

  4. Afegir la llet i una mica de farina per espessir.

  5. Forma les croquetes, passa-les per o batut i pa ratllat

  6.  Fregeix-les fins que siguin daurades.

Empanada de Tonyina

Ingredients:

  • 1 làmina de massa de full
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 ou dur
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Oli d’oliva, sal i pebre

Instruccions:

Precalenta el forn a 180°C.

Sofregir la ceba i el pebrot tallats a trossets en una mica d’oli.

Afegir la tonyina escorreguda i l’ou dur tallat a trossets.

Estira la massa i omple amb la mescla de tonyina. Tanca l’empanada i pinta-la amb ou batut.

Cou al forn durant uns 25 minuts fins que estigui daurada.

Fideus a la Cassola

Ingredients:

  • 300 g de fideus
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 albergínies petites
  • Oli d’oliva, sal i pebre

Instruccions:

Sofregir la ceba i el pebrot tallats a trossets en una cassola amb oli d’oliva.

Afegir les albergínies tallades i els tomàquets ratllats.

Afegeix els fideus i remena bé. Després, afegeix aigua o brou i cuina fins que els fideus estiguin al punt.

Serveix calent.

Pollastre al Curry

Ingredients:

  • 4 trossos de pollastre (musclos o pits)

  • 1 ceba

  • 2 dents d’all

  • 1 cullerada de pasta de curry

  • 200 ml de llet de coco

  • Oli d’oliva, sal i pebre

Instruccions:

Sofregir la ceba i l’all picats en una paella amb oli d’oliva.

Afegeix el pollastre i cuina fins que estigui daurat.

Incorpora la pasta de curry i cuina un parell de minuts.

Afegir la llet de coco, salpebra i deixa coure a foc lent durant 20 minuts.

Serveix amb arròs basmati o arròs integral.

Peix al Vapor amb Llimona

Ingredients:

  • 4 filets de peix blanc (llobarro, lluç, etc.)
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva
  • Herbes aromàtiques (julivert, romaní, etc.)
  • Sal i pebre

Instruccions:

Col·loca els filets de peix en una cistella per a vapor.

Exprimeix la llimona sobre el peix i afegeix les herbes aromàtiques.

Cuina al vapor durant uns 12-15 minuts fins que el peix estigui cuit.

Serveix amb un raig d’oli d’oliva i salpebra al gust.

Crema de Carbassa

Ingredients:

  • 1 carbassa petita
  • 1 patata
  • 1 ceba
  • 1 litre de caldo de verdures
  • Oli d’oliva, sal, pebre

Instruccions:

Pela i talla la carbassa, la patata i la ceba a trossos.

Sofregir la ceba en una olla amb oli d’oliva fins que estigui transparent.

Afegeix la carbassa i la patata i cobreix amb caldo de verdures.

Cuina durant uns 20 minuts fins que les verdures estiguin tendres.

Tritura fins aconseguir una crema suau, afegeix sal i pebre al gust.

Fajitas de Pollastre

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 4 truites de blat de moro
  • 1 cullerada de comí
  • Salses (salsa de iogurt, salsa de guacamole)

Instruccions:

Tallar el pollastre en tires i saltejar-ho amb una mica d’oli d’oliva, comí, sal i pebre fins que després daurat.

Tallar la ceba i el pebrot a tires i sofregir-ho a la mateixa paella.

Escalfar les truites de blat de moro en una paella.

Omple les truites amb el pollastre i les verdures, i afegeix salsa al gust.

Fideuà de Marisc

Ingredients:

  • 200 g de fideus per fideuà
  • 300 g de marisc (gambes, musclos, calamar)
  • 1 ceba
  • 2 tomaquets madurs
  • 1 litre de caldo de peix
  • Oli d’oliva, sal i pebre

Instruccions:

Sofregir la ceba i el tomàquet ratllat en una paella gran amb oli d’oliva.

Afegir els fideus i sofregir-los durant 2 minuts.

Afegeix el marisc i el caldo de peix calent.

Cuina a foc mitjà fins que els fideus estiguin fets i el líquid s’hagi evaporat.

Quiche de verdures i formatge 

Ingredients: 

  • 1 massa brisa (preparada o casolana)
  • 1 tassa de crema de llet (o nata líquida)
  • 3 ous
  • 1 tassa de formatge ratllat (pot ser cheddar, gruyère o el que més t’agradi)
  • 1 ceba petita, picada finament
  • 1 carbassó, tallat a rodanxes fines
  • 1 tomàquet, tallat a daus
  • 1/2 tassa de pebrot vermell, tallat a daus
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Herbes aromàtiques (per exemple, orenga, farigola o alfàbrega)

Instruccions:

Preescalfa el forn a 180°C.

En una paella gran, afegeix un raig d’oli d’oliva i sofregiu la ceba a foc mitjà fins que es torni transparent.

Afegeix el carbassó i el pebrot vermell a la paella i cuina durant uns 5-7 minuts fins que les verdures estiguin tendres. Afegeix el tomàquet i cuina uns 2 minuts més.

Retira les verdures del foc i deixa-les refredar una mica.

En un bol gran, bat els ous amb la crema de llet, afegeix el formatge ratllat i les herbes aromàtiques. Salpebra al gust.

Col·loca la massa brisa en un motlle per a quiche o tartaleta i prem suaument per adaptar-la a la forma del motlle.

Afegeix les verdures refredades a la barreja d’ous i crema i barreja bé.

Vessa aquesta mescla a la massa brisa i nivela la superfície.

Enforna durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície sigui daurada i el centre estigui ferm.

Tartaletes de bolets i formatge

Ingredients 

  • 1 paquet de massa de pasta brisa (o casolana)
  • 250 g de bolets variats (xampinyons, ceps, etc.), nets i tallats

  • 1 ceba petita, tallada finament

  • 100 g de formatge crema (tipo Philadelphia)

  • 50 g de formatge parmesà ratllat

  • 2 cullerades d’oli d’oliva

  • Sal i pebre al gust

  • 1 culleradeta de farigola fresca (opcional)

  • 1 ou (per pintar la massa)

Instruccions:

Preescalfa el forn a 180

En una paella gran amb oli d’oliva, sofregiu la ceba fins que estigui daurada. Afegeix els bolets i cuina fins que perdin l’aigua i quedin daurats, uns 5-7 minuts.

Estira la massa brisa i talla cercles per col·locar-los en motlles petits per a tartaletes. Punxa la base amb una forquilla perquè no s’infli al forn.

Col·loca una cullerada de formatge crema a cada base de tartaleta, després afegeix una mica de la mescla de bolets i finalitza amb una mica de formatge parmesà ratllat.

Bate l’ou i pinta les vores de la massa per donar-li un toc daurat.

Enforna durant uns 15-20 minuts o fins que la massa estigui daurada i el formatge fos.

Deixa refredar una mica abans de servir-les. Es poden menjar tant calentes com fredes.